Heia Magnus!

I disse dager avgjøres hvem som skal bli ny verdensmester i sjakk. I skrivende stund ligger vår egen Magnus Karlsen veldig godt an til å ta tittelen. Det er så fall intet mindre enn en oppsiktsvekkende bragd, og en av de største sportsprestasjonene i norsk historie. Vi har alle noe å lære av Magnus!

Jeg er som mange andre blitt svært engasjert i denne pågående duellen, såpass alvorlig at jeg bruker flere timer av dagen på å følge med. Jeg planlegger og tilpasser andre aktiviteter i forhold til Magnus sine parti. Og jeg lar meg motivere! Her er dessuten mange interessante aspekter og paralleller til idrett, helse og kosthold.

Det viser seg at Magnus har veldig bra tankemessig utholdenhet. I et sjakkparti innebærer det at han klarer å holde konsentrasjonen på topp i lengre tid enn sine konkurrenter, og dermed også gjør færre feil. Slik vinner man kamper. Det har videre kommet frem at Magnus er opptatt av fysisk aktivitet i hverdagen. Spesielt liker han ballspill (fotball, basket og volleyball), og at han er svært klar over det faktum at god fysisk form kan gi en (enda) bedre konsentrasjonsevne. Om han kan vinne litt ekstra tankekraft ved å være i alminnelig god fysisk form, og attpåtil ha det morsomt i utøvelsen sammen med teamet sitt, så er dette gull verdt når han skal prestere (bokstavelig talt).

Magnus har også med seg sin egen kokk til India, kanskje mest for å unngå magesjau ol., men også for å få mat han er vant med/ønsker å spise, og mat som gjør ham godt. For dersom Magnus ikke får i seg den riktige blandingen av karbohydrat, fett og protein, vil han kunne risikere en tregere hjerne i form av for lavt blodsukker. Absolutt ikke en ønsket problemstilling! Underveis i de viktige konkurransene har jeg også hørt at han fyller på med rosiner og litt sjokolade. For vi snakker om partier som gjerne tar mellom 4-6 timer å spille uten pause!

Videre har Magnus har samarbeidet med Olympiatoppen og lærer av de beste i norsk idrett. For det er stor overføringsverdi mellom de ulike sportsgrenene . Det handler om planlegging/forberedelser, gjennomføring og prestasjon, enten du er toppidrettsutøver eller verdens beste sjakkspiller. Det du kanskje ikke tenker på, er at det samme gjelder for deg. Jo bedre du forbereder deg, og jo mer tid du bruker på å nå dine treningsmål, dess bedre helse og større prestasjonsevne. La deg inspirere av Magnus du også og lag din egen plan for suksess!

Stengt for kommentarer.