ER DU EN TØRR ELLER VÅT SVAMP?

Jeg (fru Peppy) har vært kraftig forkjølet og dermed hatt treningsfri i 10 dager. Jeg har nesten ikke vært ute av huset og således beveget meg minimalt. Jeg har derimot kost meg på sofaen med gode bøker, sett Skal vi danse og Masterchef på TV og ellers tatt det veldig med ro.

Så utrolig deilig, tenker du kanskje. 10 dager uten svetting og pesing! Men vet du hva? På denne korte tiden har jeg blitt stivere i ryggen og ømmere i nakken. Hvordan kan man få vondt av ikke å gjøre noen ting, tenker du kanskje nå. Riktignok tilbringer jeg store deler av arbeidsdagen foran skjermen, og jeg har arbeidet de fleste av disse sykedagene, men faktum er at jeg nå har blitt en tørr svamp!

I stedet for en vitenskapelig forklaring, vil jeg at du skal tenke på kroppen din som en svamp. Ja, for du er også en svamp! Og hva trenger en svamp? Jo, vann. Den trenger vann for å holde seg fuktig og smidig. Men den kan ikke klare seg med det samme vannet hele tiden. Vann kan nemlig bli gammelt og lukte råttent og etter hvert fordampe! Og da vil svampen tørke inn og bli stiv. Vannet må skiftes ut, helst hver dag for at svampen skal fungere best mulig.

Og hvordan får man så nytt vann inn i svampen? Da må vi bli barn igjen og tenke tilbake på gamle dager da man fremdeles badet i badekar. Klem, slipp. Klem, slipp. Skvis ut, sug inn. Skvis ut, sug inn.

Du begynner å skjønne det nå? For å holde svampen fuktig og fornøyd, må vi bruke den. Ofte! Når du beveger kroppen, skjer det akkurat det samme som i svampen. Muskler og ledd trekkes sammen og slapper av, bøyes og tøyes. Ryggraden komprimeres og strekkes ut. Og det er på denne måten du kan tilføre ny og livgivende energi og smøring til alle deler av kroppen, særlig til ledd og ryggrad. Det er nemlig putene mellom ryggvirvlene som ligner mest på virkelige svamper.

Regelmessig mosjon er din beste forsikring mot å bli en tørr svamp :-)

Stengt for kommentarer.