2013: Crossfit a la Peppy!

Høy intensitet, korte pauser, helkroppsøvelser, runder, repetisjoner, effektivt, utfordrende og funksjonelt. En kort og grei beskrivelse på den såkalte crossfit-sjangeren. Bortsett fra traktordekk, tømmerstokker og annet «spesialutstyr» som ofte inngår i crossfit, er dette den formen for trening som best beskriver vårt konsept. Organisert som sirkeltrening.

 

Det sier seg selv at dette er hard trening, men ikke hardere enn du selv ønsker. I gruppetimer ser vi ofte at deltakerne ikke liker å vise seg svakere enn sidemannen, og dermed presser man seg mer enn man normalt ville gjort på egenhånd. Egentlig en bra ting! Men for noen kan denne treningsformen fremstå som litt for «brutal» og krevende, og hvis treningsgrunnlaget er så som så, vil dette fort medføre drop-out. Been there done that, liksom. Nøkkelen her ligger i individuell tilpasning, samt gjennomføring i en trygg ramme som tillater hver enkelt å ta en ekstra pust i bakken uten å få dårlig samvittighet.

Våre sirkeltreningsprogrammer er krevende treningsprogram som gir høy puls og topp kaloriforbrenning. Imidlertid er vi alle forskjellige, og det er viktig at du ikke blir demotivert dersom du synes øvelsene er for vanskelige eller at du ikke klarer å gjennomføre én full runde (eller to, tre…). Start med å kjøre en «minisirkel» med de øvelsene du mestrer og som passer ditt treningsmål, og bygg ut fra uke til uke. Slik kan du enkelt måle progresjonen og forbedring i fysisk form. Vær tålmodig!

Det fine med vårt konsept, er at det ikke krever tilgang til fancy studio eller avanserte maskiner. Du klarer deg fint med egen kroppsvekt, en medisinball og et par håndvekter. Nøkkelen til suksess er å variere treningen – nærmest fra uke til uke – slik at kroppen ikke får sjanse til å tilpasse seg bevegelsesmønsteret og belastningen. Dette er viktig for å oppnå et generelt bra fitness-nivå, og danner samtidig et supert utgangspunkt for mer spesifikk trening / spesialiserte øvelser, gjerne i kombinasjon eller på et senere tidspunkt. Men systematisert treningsplanlegging og periodisering er fremdeles viktigst for å bli god i én spesiell idrett, men «sirkel-cross» er godt nok for 80 % av befolkningen.

Muskulært fokus ligger på de største muskelgruppene i rumpe, lår, mage, rygg og bryst, dvs. de musklene som er viktigst både for god funksjonalitet i hverdagslivet og for å kunne oppnå gode resultater i de aller fleste sportsgrener. Derav ordet «crossfit» – altså å være godt trent på tvers av ulike grener og ulike egenskaper (styrke, kondis, bevegelighet). «Train for the unexpected» som de sier «over there».

Som i alle andre sammenhenger, er det viktig at du lærer deg øvelsen riktig. At du kan gjøre alle øvelsene teknisk bra. Dette minimerer risikoen for skader. Om du er i tvil, ber du om hjelp. Vi anbefaler at du gjør kun én slik «sirkel-cross» per uke om du er nybegynner, og maks 3 økter per uke. Du blir da sterkere innenfor alle de områdene som er viktig, uansett alder:

Kondisjon, utholdenhet, styrke, bevegelighet, kraft, hurtighet, reaksjonsevne, koordinasjon, balanse, presisjon, samt mentalt. Kom igjen – kjør på – du bestemmer – vi hjelper deg!

2013 blir minst like bra som 2012!
Hilsen oss i Peppy-teamet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>