Hurra for Avinor og OSL!

Jeg leser i Aftenposten i dag at ledelsen og de ansatte i Oslo Lufthavn ihvertfall gjør én ting rett! Nemlig å prioritere helse og velferd. OSL og Avinor er jo ellers kjent for å komme i et negativt søkelys i media, men i dette tilfellet må vi applaudere:

Bare hør her: tilrettelagt trening i arbeidstiden, 2 kilometer lunsjløype rundt kontorbyggene, motiverende treningskampanjer med poengsystem, sjefen går foran med et godt eksempel, energipauser, kondisjonstester, elektronisk treningsdagbok, ulike støttepartnere både eksternt (Bedriftsidrettsforbundet, Turistforeningen) og internt (Bedriftshelsetjenesten, egen fysioterapeut).

Alt sammen selvfølgelig på frivillig basis, men det viser seg at mange som ikke tidligere har trent nå har begynt å bli aktive.

Resultat: større trivsel på jobben, redusert sykefravær, mindre førtidspensjon, færre røykere, bedret kosthold ++

HURRA! Dette er helt riktig tenkt og gjort. Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg hvor jeg påpekte at det i fremtiden høyst sannsynlig vil bli tatt et større arbeidsgiveransvar i denne retning. At de ansatte må tåle å bli «pushet» mot fysisk aktivitet, men på en smart og motiverende måte. Avinor setter her en ny standard.

Jeg kunne samtidig ønske meg at kommunene tok et lignende ansvar for sine innbyggere. Det må f.eks. ansettes kommunale friskvernskonsulenter som skal fremme helse og mosjon på en positiv og motiverende måte. Inntil videre får du som leder eller ansatt gjøre det du kan for at dine timer på jobb blir mest mulig lystbetonte. Ett av virkemidlene er åpenbart fysisk aktivitet!

Kjør på :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>