Bli kvitt magefettet!

Kortere trening er bedre for fettforbrenningen din! Men da må du til gjengjeld øke intensiteten på økta. Som en følge av dette vil mange føle at treningen blir MYE hardere, men dersom du ønsker magefettet dit pepper’n gror, er intensiv trening i korte bolker en super oppskrift.

Som du sikkert har fått med deg tidligere, er vi i Peppy Fitness stor tilhenger av sirkeltrening. Dette er en form for trening hvor du gjør en del øvelser rett etter hverandre uten pause. La oss si at du har 8 forskjellige øvelser som du utfører i 30 sekunder hver. Dette blir 4 minutter arbeid totalt. Høres ikke mye ut, tenker du kanskje? Nei, det er ikke så lenge, men du kommer til å bli sliten – garantert! Hvor mange runder klarer du? Ta 3 minutter pause mellom hver runde.

Bonus #1: Treningen er ferdig på 30 minutter!

Bonus #2: Du fortsetter å forbrenne kalorier i stort tempo i timene etter at økta er over (opptil 30 % økning av kaloriforbrenningen)!

Denne type intervalltrening passer for alle; nybegynneren til topputøveren. Hver enkelt tilpasser intensiteten (øvelsesutvalg, vektbelastning, hastighet på bevegelsene, pauselengde mv.) i forhold til utgangspunktet sitt. Men, som sagt, du må tørre å presse deg. Dersom du har en sykdom eller skade må du selvsagt ta hensyn til dette, hør evt. med legen, men svaret er i 99 av 100 tilfeller at du både kan og skal trene og gjerne ta litt i!

For resultater kommer ikke uten innsats. Og jo høyere innsats, dess bedre resultater. Problemet er at folk flest ikke liker å «pine seg», de er redd for smerte (melkesyre, støle muskler), eller tror det er farlig for hjertet. Dette er jo et paradoks, for hjertet trenger også trening i likhet med de andre musklene i kroppen.

Sirkeltrening er ikke for pyser, det er sant. Samtidig blir du mindre «pysete» hvis du klarer å gjennomføre slike økter. Det medfører rett og slett at du blir mentalt sterkere, og du lærer å kjenne deg selv bedre.

Intensitet er altså bedre enn varighet, men i passende doser. 2 slike økter per uke er bra. Kombiner med rask gange, rolig jogg, svømming, sykling osv. de andre dagene i uken.

Da skal du nok se at fettprosenten din reduseres sakte men sikkert (forutsatt at du har et smart kosthold, selvsagt)!

La deg inspirere av våre treningsvideoer: www.youtube.com/peppyfitness

Kjør på!

One Response to Bli kvitt magefettet!

  1. Åse skriver:

    -veldig inspirende brev her på en søndagmorgen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>