Er det greit at sjefen betaler for slankekuren din?

Jeg leser at danske arbeidsgivere, både private og offentlige (!), nå tar et utvidet ansvar for sine ansatte. Det er ikke lenger tabu for sjefen å blande seg inn i denne høyst private sfære. Hvor går grensen?

Danske Bank og A.P. Møller Mærsk er to eksempler på arbeidsgivere som nå tilbyr slankehjelp til sine ansatte. Dette gjøres i håp om å øke den ansattes arbeidskraft og for å minke sykefraværet. Begge argumentene har hold i forskningen – man får mer energi ut når man putter mer energi inn i kroppen, og mosjon og trening reduserer risikoen for sykdom. Når en bedrift bruker hundretusenvis av kroner på å tilby denne «tjenesten», så har de helt sikkert regnet seg frem til at dette er en lønnsom investering. Det er ikke bare hjelp av en kostholdsveileder og/eller personlig trener vi snakker om her, men gjerrne et kuropphold på 3-4 måneder. I tillegg kommer full lønn i «permisjonstiden»! Det skal en del sykefravær til for å oppveie denne kostnaden… Og det er klart at det koster dyrt å måtte erstatte en ansatt som døde av hjertesvikt med sannsynlig årsak fedme/inaktivitet.

Videre har hver fjerde danske kommune nå igangsatt et prosjekt som skal få de ansattes ekstra kilo til å forsvinne. «Fra runde til sunne brannmenn» er et av prosjektene som er startet, og har som overordnet mål å hindre fysiske og psykiske plager som følge av arbeidet. 24 av Danmarks 98 kommuner har fått om lag 100 millioner kroner til å bruke på slanking av medarbeiderne, oppgir Forebyggelsesfonden.

Avisen Berlingske Business melder at danskene nå mener det er helt i orden at sjefen sender sine ansatte på slankekur(s). I en meningsmåling gjennomført av analysebyrået Wilke, vender syv av ti dansker tommelen opp til at sjefen kan blande seg inn om de ansatte blir for tykke.

Men hvor går grensen? Er det frivillig eller tvang? Vil dette føre til en (ytterligere) stigmatisering av personer med overvekt? I hvilken grad skaper dette gruppepress? Hvor mange kilo er «for mye»? Er det dårlig samvittighet fra arbeidsgivers side som spiller en roller her? Tenk bare på alle tjenestereisene, representasjonsoppgaver og ikke minst all stillesittingen foran PC-en som arbeidsgiver pålegger de ansatte – men nå er det visst payback-time!

Både lederen i den danske Landsforeningen for overvektige og nestlederen i Kommunernes Landsforening mener det er grei skuring at sjefen tar tak på dette området også.

Om dette er et frivillig tilbud, er det helt greit. Selv om «de utvalgte» kanskje føler seg litt fornærmet i første omgang, så et det tross alt bedre at noen bryr seg om deg (og tør å ta opp dette temaet med deg) enn at ingen bryr seg. Men man skal jo kommunisere dette på riktig måte da, og jeg antar at helsepersonell / bedriftslege er involvert. Jeg tror at samfunnet i  større grad må ta ansvar for å redusere fedme-epidemien, og dette er gode tiltak. Men, en ting er å slanke seg, en annen ting er å holde på den nye vekten over tid. Her ligger det nok et lite ris bak speilet, for den ansatte vil nok i større grad anstrenge seg for å holde vekten siden arbeidsgiver brukte mye penger på å hjelpe vedkommende – dette kan fort bli en slags lojalitet som bygger på feil premisser, så her må det ikke ligge noen (skjulte) betingelser til grunn for avtalen.

Og fristelsen kan kanskje bli for stor for enkelte: Jobb enda mer, skei ut og dytt i deg alt du ønsker de neste månedene, så får du 4 måneders betalt permisjon og profesjonell hjelp til å finne tilbake til deg selv igjen etterpå. Om du overlever, da. Grei deal?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>