Ned fra str. 56!

Januar 2011: Ane Gjengedal Hellesøy veier mye over 100 kilo. Daglig drikker hun 4-5 iskaffe til røyken. Hun beveger seg lite og spiser usunt.

Januar 2012: Ane har gått ned 50 kilo og stumpet røyken.

Dagens blogg-artikkel er inspirert av et intervju i Aftenposten den 9.3.2012. En av mine forelesere på Norges Idrettshøgskole, Yngvar Andersen (kjent fra Puls og Mykjemeir trening), har hatt gleden av å trene Ane Gjengedal Hellesøy i perioden der hun gikk fra å være en feit sofapotet til å bli en sprek atlet. 50 kilo og røykfri i løpet av ett år står det stor respekt av! Trening i kombinasjon med en fornuftig kostholdsplan er beste vei til suksess – jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Du har mye større sjanse til å lykkes om du trener samtidig som du slanker deg. OG DU MÅ VÆRE KOMPROMISSLØS!

- Motivasjonen kom med resultatene, sier Ane. Og denne gangen begynte jeg å gjøre de tingene som du bare hører at du skal gjøre. Jeg begynte å spiste frokost hver dag. Jeg laget meg en plan som innebar forpliktelser. Og jeg var nøye i planleggingen. Fortsatt har jeg en middagsplan og handler inn for hele uken. Da går jeg ikke på butikken så ofte, der den fristende sjokoladen ligger.

Nå trener hun hver dag. Jogging og styrketrening er viktig. Hjemme har hun slynge, tredemølle og rulle til sykkel. Hun har begynt å spille håndball igjen. Og når det er hektiske perioder i jobben som revisor, kan du se henne på treningssenteret klokken 05.30 om morgenen. Ja, du leste rett; kl. HALV SEKS om morgenen! Snakk om å være kompromissløs. Snakk om å være målrettet.

- Skal du få trent, så vær løsningsorientert. Ikke si at du ikke har tid, men finn den. Iblant må du ofre noe, men sånn er det, sier Ane.

Målet for halvmaraton i april er å løpe på to timer.  En måned etter det sykler hun Bergen-Voss. – Jeg hadde aldri klart dette uten treningen. Da hadde det gått mye saktere og kroppen ville ikke sett sånn ut.

Hurra for Ane! Hennes eksempel er stjernegodt. Du må ha en sterk indre motivasjon som driver deg mot målet, og du må være villig til å ofre den tiden som trengs og gjøre de prioriteringene som skal til for å nå målet. Det er KNALLHARDT i perioder, og du er helt avhengig av sosial støtte for å komme i mål. Det finnes mye forskning på dette også =>alle studier viser at trening er den viktigste faktoren for å lykkes med slanking. For spørsmålet er jo hvordan du skal klare deg når slankemålet er nådd? Da må du holde hjulene i gang på et vis, kroppens forbrenningssystem må vedlikeholdes, og den beste (eneste) måten å gjøre dette på er å trene. Ca. 5 timer i uken må til i vedlikeholdsfasen. Så, Ane, du er ikke i mål enda, men grunnlaget er lagt. Det neste året blir avgjørende for å «sementere» sin nye livsstil.

Vil du bli den nye Ane? Peppy er klar til å hjelpe deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>