Loven om fysisk aktivitet

«Use it or lose it» sier amerikanerne, og det er faktisk helt riktig når det gjelder kroppen vår og hvilken form vi er i. Du har sikkert brukt de samme unnskyldningene selv; «jeg har ikke tid til å trene, det er kjedelig å trene, jeg er for trøtt til å trene, jeg ser så teit ut i treningsklær, været er for dårlig i dag» osv. Og overalt blir du proppet ørene fulle av info om hvor bra det er å trene, hvilken gunstig effekt det har på hjertet ditt, at det kan hjelpe til med å holde vekten din pluss 99 andre mer eller mindre gode grunner.

Skal massasje gjøre vondt?

Det er en utbredt misforståelse at massasje må gjøre vondt for å virke. Som massasjeterapeut hører jeg rett som det er utsagn som «Vondt skal vondt fordrive» – «Bare ta i, jeg har høy smerteterskel» – «Det gjør vondt, men jeg vet jo at det blir så mye bedre etterpå». Slik skal det ikke være.

7 enkle knep for å styrke immunforsvaret ditt (og ett vanskelig)

Det er mørketid, noe som medfører at immunforsvaret vårt blir redusert. Spesielt for de som bor «i nord», og da mener jeg ikke nødvendigvis nordlendingene (selv om de faktisk har enda dårligere forutsetninger enn ‘søringan’ med tanke på et godt immunforsvar), men alle som bor nord i Europa. Du har kanskje allerede gjettet hvilken faktor som er viktigst for ditt immunforsvar?