En annerledes gave

Det nærmer seg jul, og vi skal gi hverandre gaver. Tradisjon, plikt, omsorg, glede… det kan være med blandede følelser vi åpner lommeboken.

Les mer…

Skal massasje gjøre vondt?

Det er en utbredt misforståelse at massasje må gjøre vondt for å virke. Som massasjeterapeut hører jeg rett som det er utsagn som «Vondt skal vondt fordrive» – «Bare ta i, jeg har høy smerteterskel» – «Det gjør vondt, men jeg vet jo at det blir så mye bedre etterpå». Slik skal det ikke være.

Les mer…

Musikk som smertelindring

Når du går til en massasjeterapeut eller en massør, vil du i de fleste tilfeller oppleve at det spilles rolig musikk. Mange synes dette bidrar til en god opplevelse og gjør det lettere å slappe av. Musikk påvirker nemlig de hormonene i kroppen som regulerer velvære og stress.

Les mer…

Hengsler og svamper

Har du opplevd å verke i kroppen og tenkt at det er best å holde seg i ro?
I noen tilfeller er det selvfølgelig riktig å sitte stille, men faktisk er det slik at kroppen er skapt for å være i bevegelse.
Det kan være lettere å forstå hvis vi tenker i bilder:
Se på leddene dine som skaphengsler – uten smøring blir de knirkete og sløve. Se på musklene som svamper – uten næring blir de tørre og skrumper inn (bokstavelig talt!). Og hva gir næring og smøring til ledd og muskler? Jo, bevegelse!

Massasje påvirker humøret!

Massasje påvirker deg positivt på mange måter. Ikke bare fysisk, men også psykisk! Berøring frigjør nemlig hormonet oxytocin, som virker beroligende. Derfor er massasje bra mot stress! Og husk, berøring kan være så mangt – husk å gi hverandre en god klem eller klø hverandre litt på ryggen, helst hver dag!